Vyhledávání
Hledání Ukryj wyszukiwarkę
5 věcí, které na podzim ve vašem šatníku nesmí chybět
Isabel Marant

Podzim se už nadobro nastěhoval do našich šatníků. Odkládáme letní šaty a sandály, vytahujeme vlněné pulovry a kožené boty. Hledáte kabát s dokonalým střihem, krásné šaty nebo precizně ušité boty z té nejkvalitnější italské kůže? Podívejte se na naše top 5 inspirace pro letošní podzim přímo z nejvýznamnějších módních domů!

 

1. Kovbojské nebo šněrované boty

 

Milujeme podzimní boty. Pečlivě ušitá obuv je „alfou a omegou“ každé stylizace. Letos naše chodidla zdobí buďto originální kovbojské, nebo těžké boty se šněrováním à la martens. Kovbojské boty jsou nepochybně hitem této sezóny! Doporučujeme zvolit semišové nebo kožené, s nižším podpatkem a úzkou špičkou. Mezi naše oblíbené kousky patří kultovní kovbojské boty a obuv francouzské návrhářky Isabel Marantové, například kožené kovbojské boty Dewina, kozačky s volnější holenní částí Cluster nebo kultovní semišové boty Crisi (KLIKNĚTE ZDE>>).

 

Další boty, které byste měly zařadit do svého podzimního šatníku, jsou kožené boty se šněrováním. Můžete si vybrat z několika druhů: zvolte například boty s masivnějším podpatkem, nebo ty na platformě. Těžké kožené boty se budou hodit ke spoustě stylizací. Vezměte si příklad z influencerek a kombinujte je se šaty, které zdobí květovaný vzor a hezky se vlní. Boty se šněrováním (na podpatku nebo bez něj) budou také skvěle vypadat v rockových stylizacích, například s kalhotami v army stylu a koženou bundou – křivákem. Široký výběr podzimních bot najdete na Moliera2.cz (KLIKNĚTE ZDE>>).


Botky Isabel MarantKovbojki žluté Isabel Marant

Boty Isabel Marant


 

2. Trenčkot nebo vlněný kabát


Absolutní „must-have“ podzimních stylizací je trenčkot s dokonalým střihem (pro teplejší dny) a teplý vlněný kabát pro chladnější večery. Přiléhavé kabáty a trenčkoty dokonale zvýrazní postavu, v kombinaci s kovbojskými nebo jezdeckými botami vypadají fenomenálně. Důležité je si vybrat délku kabátu podle své výšky. Pokud jste nižšího vzrůstu, je tou nejlepší volbou kabát v délce nad koleno. Vyšší ženy mohou klidně zvolit kabáty v délce midi – do poloviny lýtka.


Nejmódnější kousky této sezóny mají nadčasové odstíny nude nebo khaki. Okouzlily nás také působivé trenčkoty s límcem, například nový model trenčkotu khaki barvy od Isabel Marantové (KLIKNĚTE ZDE >>). Pokud se jedná o vzorovaný kabát, tuto sezónu kralují károvaný nebo pepito vzor. Pokud ale nepatříte mezi milovnice vzorů, zvolte například klasický kabát v černé nebo camel barvě.


trencz Isabel Maranttrsrc=

Isabel Marant


3. Oversize pulovr

 

Není nic pohodlnějšího, než teplý vlněný pulovr. Už několik sezon na podzim a v zimě kralují vlněné oversize pulovry, které vypadají spíše, jako kdybyste si je nenápadně půjčila z šatníku vašeho přítele. Tyto pulovry skvěle vypadají s přiléhavými džíny nebo vzorovanými midi kalhotami. Při výběru pulovru dbejte zejména o kvalitu materiálu, ze kterého byl vyroben. Vyplatí se investovat do dražšího pulovru, ale z kvalitního materiálu, jako je například vlna z alpaky nebo kašmír. Díky tomu máte jistotu, že se pulovr neroztáhne ani nestáhne a vydrží dlouho jako nový.

 

Můžete zvolit různé barvy a vzor: od klasických pulovrů v béžových a šedých odstínech, přes působivé vzorované pulovry (se zvířecím nebo ažurovým vzorem) až po zářivé barvy, jako například neonové a pastelové. Co doporučujeme? Fialový pulovr, který je tím nejvyhledávanějším podzimním trendem, od Isabel Marantové a je vyroben z kašmíru (KLIKNĚTE ZDE>>).


Kaia Geber Isabel MarantMałgorzata Bela svetr Isabel Marant

Modelky Kaia Geber a Małgorzata Bela v Isabel Marant


4. Midi šaty


Na podzim jsou trendy midi šaty, které zdobí patchworkový nebo květovaný vzor. Podzimní květy se liší od těch letních či jarních – jsou o hodně větší, temnější a připomínají květy z tajemné zahrady. V sezóně podzim-zima 2019 si návrháři zamilovali růže. Zdobí nejen šaty, ale i celé obleky či kabáty.


Kombinujte podzimní šaty s vlněným kabátem, nařasenými kozačkami a oversize pulovrem. Pro teplé dny se skvěle hodí midi šaty v kombinaci s lodičkami nebo botami na podpatku a kloboukem. Přidejte ještě působivé třpytivé nebo neonové punčochy. Největší nabídku podzimních šatů najdete v sekci novinky na internetové stránce Moliera2.cz (KLIKNĚTE ZDE >>).


šaty love shack fancy růže modelkašaty love shack fancy bílé botky klobouk modelka kanapa

Šaty Love Shack Fancy


5. Stylový klobouk


Nic tak neoživí podzimní stylizaci, jako trendy klobouk. Do zákoutí skříně odkládáme letní klobouky a vybíráme působivé klobouky z lisované kožešiny nebo plsti. Díky klobouku bude i ta nejobyčejnější stylizace šik. Hnědé, béžové nebo šedé klobouky budou ladit s každým tónem pleti a barvou vlasů. Ručně vyráběné pařížské klobouky nabízí značka Maison Michel, která je součástí koncernu Chanel (KLIKNĚTE ZDE >>).
 


modelka šaty love shack fancyklobouk love shack fancy

Kampan Love Shack Fancy


Podzim je tím nejúžasnějším ročním obdobím pro módu – přináší s sebou nejnovější trendy a spoustu inspirací pro okouzlující stylizace. Konečně můžete během letošní sezony kombinovat různé střihy, materiály a barvy. Nechte se vtáhnout do hry! Hrajte si s trendy a kombinujte i na první pohled nejednoznačné styly.