Vyhledávání
Hledání Ukryj wyszukiwarkę
Tod's - italský design v nejlepším provedení
Mokasiny Tod's

Historie značky Tod’s (PODÍVEJTE SE >>)  začala ve 20. letech 20. století když Filippo Della Valle založil místní obuvnickou dílnu v italském regionu Marche. Od samého začátku Filippo věnoval pozornost kvalitě zpracování - dnes tak charakteristické pro značku Tod‘s. Po skončení druhé světové války Filippoův syn - Dorino - proměnil malou továrnu svého otce v prosperující obuvnickou firmu.

 

V 70. letech syn Dorino -  Diego - cestoval po Spojených státech. V jednom newyorském butiku uviděl boty, které upoutaly jeho pozornost. Jednalo se o mokasíny, jejichž jedinečná forma ho zvláště zajímala. Diego chtěl co nejvíce zdokonalit model, který uviděl proto po návratu do Itálie začal na tom pracovat a po roku práce spolu se svým otcem vytvořil pár dokonalých bot - mokasíny Gommino (PODÍVEJTE SE >>). Mezi významné změny, které zavedli, patřila výjimečně lehká konstrukce boty, pohodlí při celodenním nošení a velmi charakteristická podrážka složená ze 133 gumových výstupků.


Instagram @tods


Dodnes jsou mokasíny Gommino nesporným bestsellerem značky Tod’s. Jedná se o boty ručně vyrobené z jednoho kusu kůže, šité na nártu a patě. Pouze charakteristické výstupky jsou přišité strojem. Samotnou podobu mokasínů vytvořili před několika stovkami let indické kmeny. Díky tomuto projektu získali Dorino a Diego mezinárodní slávu a vytvořili značku Tod's, kterou nosili John F. Kennedy a Gianni Agnelli, dlouholetý prezident značky Fiat.


Instagram @tods


Automobilový trh byl vždy blízko značky Tod’s – koneckonců mokasíny Gominno byly původně věnovány řidičům. V 90. letech Diego navázal spolupráci s Ferrari čehož důsledkem jsou nadčasové boty a doplňky v barvě Rosso Corsa (jedná se o mezinárodní červenou barvu závodních automobilů). Značka Tod's získala status kultovní a boty, kabelky a doplňky jsou vyrobeny z kůže nejvyšší kvality, kterou ve svých designech používá kromě Tod’s pouze značka Hermes. V průběhu let Diego Della Valle rozšířil své impérium o další tři značky: Hogan (PODÍVEJTE SE >>), Fay a Roger Vivier.


Tod's x Ferrari; Instagram @tods


Mokasíny a loafers - rozdíly
 
Mokasíny (PODÍVEJTE SE >>)
patří mezi nejoblíbenější boty v Itálii. Vyrobené z jednoho kusu měkké kůže jsou extrémně lehké ve své konstrukci, umístěné jsou na ploché podrážce. Vyznačují se koženými řemínky kolem boty, s mašli na přední straně. V Itálii se jim říká „driving mocs". Jsou méně elegantní než klasické loafers a mokasíny s třásněmi. 

 

Zase u klasických loafers (PODÍVEJTE SE >>) svršek a podešev jsou vyrobeny samostatně ze dvou různých kusů kůže. Obvykle mají podpatek. Populárním modelem v nabídce Tod‘s jsou tzv "penny loafers" jejichž přední část je zdobena charakteristickým příčným proužkem s otvorem, do kterého se kdysi ukládaly pence (anglický penny).


Krémové mokasíny Gommino Driving Tod's XXW0FW05030RDOC016Béžové kožené loafery Tod's XXW79A0X010MIDM030

Mokasiny a loafery Tod's


Gommino Driving a Gommino City

 

Gommino Driving Tod'sGommino City Tod's

Rozdíl v podrážce mokasín Driving a City


Vlajkové boty Gommino představují dva charakteristické modely, jejichž rozlišení není pro každého zřejmé. Jedná se o mokasíny a loafers Gommino Driving (PODÍVEJTE SE >>)  a Gommino City (PODÍVEJTE SE >>), které mají jinou podrážku. První se objevily charakteristické mokasíny Driving – boty ideální pro řízení auta. Boty jsou vyrobeny z jednoho kusu kůže, bez jasně označené podrážky, a pouze s gumovými výstupky na ní. V pozdějších letech začali zákazníci společnosti Tod‘s hledat boty v kvalitě Gommino, jejichž podrážka by byla silnější a umožňovala snadné procházky i po kamenných italských uličkách. V reakci na to byl vyvinut model Gommino City s dodatečně vyztuženou gumovou podrážkou, která měla také výstupky.


Oxfordky, derby a monky - rozdíly

Rozdíly mezi uzavřeným nártem a otevřeným nártem


Kromě charakteristických mokasín a loafers je nabídka společnosti Tod‘s bohatá na různé modely obuvi. Patří mezi ně oxfordky, derby a monky. Co se skrývá za jejich tajemnými jmény? Oxfordky jsou klasické společenské boty, jejichž vysoká kvalita souvisí s výrobním procesem - mají uzavřený nárt (vysvětlení: viz výše) s otvory na tkaničky pod ním. Zase derby liší se od oxfordek otevřeným nártem s otvory na tkaničky. Obuv monk jsou to klasické kožené boty, které místo tkaniček mají jednu nebo dvě přezky.


Kožené loafers na platformě Tod's XXW80C0DF30MRKR817Kožené boty na platformě Tod's XXW80C0DI80OMR792C

 


Tod‘s není jen značka obuvi – je to životní styl, kde italský talent spojený s dobrým vkusem a zásadami savoir vivre. Tod's je kombinací nadčasové elegance a nejvyšší kvality zpracování - ikonický italský styl milovaný miliony po celém světě. Prostřednictvím Moliera 2 mohli zákazníci poznat a zamilovat se nadčasových produktů značky. 

doporučené příspěvky