Vyhledávání
Hledání Ukryj wyszukiwarkę
Kvalitní letní oblečení - výprodej Moliera2.cz
Isabel Marant

Léto je v plném proudu - teploty venku přesahují 30 stupňů a vytahujeme ze skříně lehké šaty, žabky na podpatku a sluneční brýle. Konec června je také obdobím letního výprodeje v obchodech - V našem internetovém obchodě jsme psali o tom, jak moudře nakupovat ve výprodeji a o tom, co zajímavého najdete v našim obchodě v atraktivních cenách (ZDE >>). 

 

Při sestavování letního šatníku stojí za to věnovat pozornost nejen designu a módním trendům, ale také vhodnému materiálu. Ve výprodeji Moliera2.cz najdete kvalitní oblečení vyrobené z ušlechtilých materiálů jako bavlna, len a hedvábí. Jak však rozeznat „dobrou“ bavlnu od „špatné“ bavlny? Jaká tkanina je nejlepší pro horké dny? Speciálně pro Vás jsme připravili krátký návod, jak rozpoznat kvalitní oblečení, které najdete v našem výprodeji!
 


Kvalitní oblečení - jak poznat dobrý materiál?
 

První věc, kterou musíte udělat při výběru kvalitního oblečení, je ... podívat se na štítek! Však to nebude tak zřejmé pro všechny - kolikrát jste si koupili něco povzbuzené nízkou cenou nebo skvělým designem a po několika praních se ukázalo, že oblečení je třeba vyhodit? Když nakupujete, ať už v kamenných obchodech nebo online, vždy mějte u sebe nápovědu s druhy materiálů. Zkontrolujte štítky: procentuální složení oblečení, pravidla praní, žehlení a skladování. Pokud budete s materiálem zacházet správně, odmění Vás dlouhou životností - takové oblečení prostě bude vypadat „jako nové“ i po mnoha praních!
 

Jaké materiály rozlišujeme?

  • Přírodní materiály, které pocházejí ze zvířat nebo rostlin, např. bavlna, vlna, len, hedvábí, rafie, konopí, 
  • Umělé materiály, které byly vyrobeny ze sloučenin přítomných v přírodě, např. viskóza, lyocel, acetát, modální,
  • Syntetické materiály, vyrobené z přirozeně se nevyskytujících sloučenin, např. akryl, nylon, polyester.

 

Jak jste možná uhodli, přírodní materiály jsou pro nás nejlepší. Málokdo to ví, že naše kůže absorbuje asi 75% látek z oblečení, které nosíme. Levné oblečení z obchodních řetězců je barvené pomocí škodlivých barviv - proto jsou přírodní oblečení nejzdravější, což neznamená, že jsou nejodolnější. Proto nebude oblečení vyrobené z „čistého“ materiálu vždy tou nejlepší možnou volbou: několik procent příměsí umělého nebo syntetického materiálu v oděvu ovlivňuje jeho pevnost a pružnost. Také ne vždy 100% přírodní materiály se pohodlně na nošení - jistě znáte pocit škrábání vlněného svetru nebo čepice, resp. stále zmačkané lněné košile? Příměsí umělých a syntetických tkanin jsou potřebné v oblečení, které chceme nosit několik sezón, jako jsou kabáty, bundy nebo džíny.
 

Umělé materiály jsou pro nás mnohem zdravější než syntetické materiály. Umělý materiál je navíc levnější na výrobu a chová se velmi podobně jako přírodní materiál, ideální pro alergiky. Syntetická tkanina je velmi trvanlivá, ale není prodyšná. Vyhněte se tedy oblečení vyrobenému ze 100% syntetických materiálů – zejména v létě, kdy jsou venkovní teploty vysoké. Nejlepší bude oblečení vyrobené z přírodních materiálů, v některých případech s příměsí umělých. Kvalitu umělého materiálu poznáte po natažení látky – kvalitní oblečení se vrátí do původního tvaru. Umělý materiál by neměl elektrifikovat - měl by mít rovnoměrnou vazbu a být příjemný na nošení.


Kvalitní letní oblečení – výprodej Moliera2.cz.
 

Už jste se seznámili s pravidly výběru oblečení podle materiálu. Víte, že stojí za to vybírat si přírodní a umělé materiály a vyhnout se těm syntetickým. Existuje však jedno ale ... Jistě jste jednou koupila bavlněné tričko v řetězci za 200 kč. Je velice pravděpodobné, že se tričko po několika praních zničilo. Jsou všechny bavlněné tkaniny stejné? Odpověď je ne! Na trhu najdete různé druhy bavlny, jejichž kvalitu poznáte podle vláken používaných v tkanině - čím delší, těsněji tkané, tím odolnější a měkčí a zároveň silné a vzdušné. Kvalitní bavlna je náležitě označena na štítku (pima, sea-island, egyptská a two ply). 


Širokou nabídku vysoce kvalitních bavlněných triček má Isabel Marant (PODIVEJTE SE >>) - bez ohledu na to, zda hledáte klasické tričko nebo barevné tričko s potiskem. Fanouškům mládežnického stylu určitě vyhoví nabídka značky Versace Jeans Couture (PODIVEJTE SE >>) - výprodej je skvělá příležitost na koupí nadčasového trička s logem značky nebo módním potiskem.
 


Isabel Marant


Versace Jeans Couture


V letě se také skvělé hodí lněné oblečení - jsou velmi vzdušné, pohodlné na nošení, nepouští vlákna, jsou trvanlivé, neničí při praní. Plátěné tkaniny nepropouštějí škodlivé UV záření a zároveň snižují pocení - absorbují až 25% vody. Ideální pro letní dny halenky, šaty a sukně má ve své nabídce značka Ixiah (PODIVEJTE SE >>). Vyrobeny ze směsi vysoce kvalitní bavlny a lnu, oděvy Ixiah dokonale zapadají do nejmodernějšího trendu tohoto léta stylu boho. Velký výběr šatů vyrobených z vysoce kvalitních materiálů nabízí také Isabel Marant (PODIVEJTE SE >>). 
 


Ixiah


Isabel Marant


Milovnice maximálního pohodlí určitě ocení hedvábné oblečení. Tento materiál je neuvěřitelně příjemný na dotek, hladký, lehký, tenký a kluzký. Hedvábí je hygroskopický - chladí tělo v extrémně horkých dnech a také zahřívá, když se ochladí.  Je odolný proti pomačkání, elastický a trvanlivý.  Jak moc odolný? V minulosti byly padáky vyrobeny pravě z hedvábí - jediné vlákno nemá šanci se protrhnout!

 

V našem internetovém obchodě Moliera2.cz najdete široký výběr hedvábných šatů Love Shack Fancy (CHECK >>). Barvené v složitě květinové vzory, zdobené krajkou a dekorativními knoflíky, hedvábné šaty jsou ideální pro letní večírky v zahradě nebo rande. Mátě raději sportovní, volný styl? Podívejte se na hedvábné krátké kraťasy, které nabízí Isabel Marant! Outfit doplňte barevným hedvábným top od návrhářky.
 


Damska lniana sukienka w kwiaty Zimmermann 8179DWAV.PSFLR

Love Shack Fancy


Isabel Marant



Pokud hledáte vysoce kvalitní umělé látky, věnujte pozornost látkám jako lyocell (tencel) nebo modalovému viskózovému vláknu. Chová se podobně jako bavlna a len - absorbují vlhkost, jsou vzdušné, trvanlivé, odolné proti poškození a pohodlné na nošení.
 


Doufáme, že už víte, co je třeba zvážit při výběru vysoce kvalitního oblečení. Nezapomeňte se podívat na kartu výprodej, kde jsme pro vás připravili několik stovek značkových oděvů za mimořádně nízké ceny!
 

doporučené příspěvky